Minst halvparten av rettene blir plantebaserte på NMBU!

Studentsamskipnaden SiÅs, som driver kantinene på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), har tatt et stort og viktig steg for både miljøet og folkehelsen.

Vegetarmat ved NMBU

11. juni 2025

I samarbeid med Grønn Framtid har SiÅs satt seg et tydelig og framtidsrettet mål:

🌍 Hele 50 % av rettene som serveres i kantinene blir nå plantebaserte! 🌍

SiÅs går foran, og viser at bærekraft og god mat kan gå hånd i hånd – til inspirasjon for hele matsektoren!

En viktig seier for framtiden!

Med 7 700 studenter og 2 000 ansatte ved NMBU vil denne endringen ikke bare gjøre plantebasert mat til en mer naturlig del av kostholdet for enda flere, men også påvirke utrolig mange måltider – hver eneste uke!

Dette skjer på et viktig tidspunkt: I en tid der klimaendringer, helseproblemer og dyrevelferd er mer presserende enn noensinne, er det viktigere enn noen gang at plantebasert mat er lett tilgjengelig.

Ved å tilby mer velsmakende, plantebasert mat kan kantiner bidra til at mange velger plantebasert oftere.

Til sammen vil dette gjøre en stor og viktig forskjell for både folkehelsen og planeten.

Du kan forandre verden!

Som støttemedlem kan du bidra til å bekjempe klimaendringer!

Plantebasert workshop

Som en del av samarbeidet deltok kantineansatte i SiÅs på en workshopdag med Grønn Framtid.

Sammen utforsket vi hvordan plantebasert mat ikke bare er bra for planeten og helsen, men også for kantinen – med lavere kostnader og uendelige muligheter for kreativitet og matglede.

Vi laget deilige retter sammen og erfarte at plantebasert mat både er enkel å lage og smaker fantastisk godt. 

Vi retter en stor takk til SiÅs-kantinene som viser at det er fullt mulig å gjøre en positiv forskjell når man kombinerer kunnskap, nysgjerrighet og matglede!

Samarbeid med kantiner er en viktig del av Grønn Framtids arbeid, og vi er glade for å få samarbeide med mennesker som virkelig bryr seg og jobber med ekte engasjement.

Hvordan kan du bidra?

Enten du er student, ansatt eller gjest i en kantine, eller bare en matentusiast – du kan være med på å gjøre en forskjell:

🥗 Velg plantebasert oftere – både hjemme og når du spiser ute. Kantinene til SiÅs har gjort det lettere for deg, og mange andre kantiner tilbyr også gode, plantebaserte alternativer.

📣 Tips kantinen din! Vet du om en kantine som kunne hatt nytte av mer plantebasert mat? Tips dem gjerne om Grønn Framtids gratis håndbok for kantiner, full av oppskrifter og praktiske råd – og be dem melde seg på vårt nyhetsbrev for kantiner.

🙌 Bli frivillig i Grønn Framtid! Sammen jobber vi for et mer rettferdig og bærekraftig matsystem – og vi trenger flere engasjerte mennesker med på laget. Les mer og meld deg som frivillig her.