Er du vår kokk som gjør Norges skolekantiner grønne?

Frilansoppdrag i Grønn Framtid

Flere av de mest akutte problemene i dagens samfunn har en ting til felles: De er sterkt knyttet til vårt høye forbruk av animalske produkter. Gjennom Grønn Framtids arbeid for mer plantebasert mat sparer vi miljøet for enorme belastninger, forebygger flere av de vanligste livsstilssykdommene, og hjelper dyr som lider i industrielt dyrehold.

Grønn Framtid er en ideell organisasjon og vårt mål er at velsmakende plantebasert mat skal være tilgjengelig for alle på ethvert sted, slik at alle har muligheten til å nyte et godt valg for miljøet, dyrene og sin egen helse. Vi fokuserer på den ene siden på å inspirere og gjøre det lettere for forbrukere å spise mer plantebasert. På den andre siden hjelper Grønn Framtid bedrifter og institusjoner med å svare på den økende etterspørselen etter vegetabilske matvarer. 

Skoler kan spille en viktig rolle i å etablere gode matvaner tidlig i livet. I Grønn Skolemat-kampanjen jobber vi derfor sammen med Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) for å gjøre menyen i norske skolekantiner sunnere og mer bærekraftig, uten at det verken er vanskelig eller tidkrevende å gjennomføre. Ved å øke andelen plantebasert protein i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger bidrar vi til å redusere fedme blant elevene, og promoterer sunn mat som på sikt forebygger blant annet hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes. Med Grønn Skolemat-kampanjen har vi potensiale til å nå flere tusen elever hvert år.

Nå leter vi etter deg som vil være med på å gjøre Norges skolekantiner grønnere! Vil du være med og lære opp kantinepersonell i å tilberede plantebasert mat?

Arbeidsoppgaver

  • Gjennomføre kurs i plantebasert matlaging for kantinepersonell etter kartlegging av den enkelte skolens behov
  • Videreformidle kunnskap fra håndboken vår “Grønn Skolemat – en håndbok for kantiner” i samarbeid med Grønn Skolemat-teamet
  • Samarbeid med Grønn Framtids Grønn Skolemat-team

Kvalifikasjoner

  • Du identifiserer deg med Grønn Framtids mål og verdier
  • Erfaring med vegansk matlaging
  • Kokkeutdanning og/eller erfaring med institusjonskjøkken er foretrukket men ikke et krav

Personlige egenskaper

  • Du er utadvendt, fleksibel og entusiastisk
  • Du er god til å lære bort til andre
  • Du er komfortabel med å snakke foran forsamlinger
  • Du har gode samarbeidsevner og evne til å jobbe selvstendig

Vi tilbyr

  • Frilansoppdrag etter avtale. Dette kan innebære reising for enkelte oppdrag.
  • Meningsfulle oppgaver i en aktiv og utviklingsorientert idealistisk organisasjon som er i stadig vekst
  • Muligheten til å utvikle dine egne ferdigheter, tilegne deg nye kompetanser og få verdifull erfaring
  • Kontinuerlig støtte fra resten av Grønn Skolemat-teamet
  • Og sist, men ikke minst: Bli en del av et flott team og jobbe med oss for en verden der velsmakende plantebasert mat er tilgjengelig for alle på ethvert sted, slik at alle har muligheten til å nyte et godt valg for miljøet, dyrene og sin egen helse.

Grønn Framtid er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke, uavhengig av alder, kjønn, nedsatt funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Spørsmål kan rettes til styrets leder, Vanessa Brall, mobil 461 66 553.

Skriftlig søknad sendes til: skolemat@gronn-framtid.no
Søknadsfrist: 8. september

Vi gleder oss til å høre fra deg!