• Org nr 918 415 173
  • Postboks 222, 9253 Tromsø
  • Konto nr. 1254 62 60079 - Vipps: 547047

Spis mer plantebasert i tre uker – tar du utfordringen?

Få deilige oppskrifter, inspirasjon, handletips og mye mer – helt gratis og uforpliktende. Meld deg på Plant Power Challenge og gjør noe bra for dyrene, miljøet og din egen helse!

Prøv noe nytt

Plant Power Challenge gir deg nye utfordringer og muligheten til å prøve noe nytt. For eksempel:

Taco og pizza

Lag taco og pizza med fantastiske kjøttalternativer

Spis ute

Finn fram til digge retter på restaurant

Nye oppskrifter

Få oppskrifter på spennende og varierte plantebaserte retter

Plantemelk

Prøv deilig plantebasert melk som f.eks. rismelk eller havremelk

Veganske kaker

Bak en deilig kake – uten egg

Rimelig mat

Lær hvordan du kan spise plantebasert med et stramt budsjett

En voksende trend

Stadig flere mennesker velger å redusere kjøttkonsumet. De velger å utelate gris, kylling, lam og andre dyr fra tallerkenen og erstatte dem med plantebaserte alternativer.

Det er mange årsaker til denne voksende trenden. Et økende antall studier viser de mange fordelene ved et vegetarisk eller vegansk kosthold. Flere og flere idrettsutøvere går over til «plantekraft», det vil si planteprotein i stedet for animalske produkter for å få økt ytelse.

Bevisstheten om dyrs lidelser i industrielt dyrehold og på slakterier har økt. Det at stadig flere velger et hovedsakelig plantebasert kosthold gir dessuten mange fordeler for miljøet.

Vegetarisk matlaging

Plantebasert mat

For miljø, dyr og folkehelse

SMAK

Med det store utvalget av råvarer og et raskt økende antall plantebaserte produkter i butikkene har det aldri vært så enkelt som nå å lage fristende retter for enhver smak.

FOLKEHELSE

Det er bred enighet om at et mer plantebasert kosthold har en rekke helsefordeler sammenlignet med et kosthold hvor animalske produkter er i sentrum.

MILJØ

Et mer plantebasert kosthold kan ha en rekke positive effekter på miljøet, inkludert bevaring av biologisk mangfold, mer bærekraftig bruk av ressurser og bekjempelse av klimaendringer.

DYREVELFERD

Siden 50-tallet har nordmenns kjøttkonsum mer enn doblet seg. Ved å snu kostholdet tilbake i en mer plantebasert retning kan kjøttproduksjonen bli langt mindre intensiv for dyrene.