Spis mer plantebasert i tre uker – tar du utfordringen?
Få deilige oppskrifter, inspirasjon, handletips og mye mer – helt gratis og uforpliktende. Meld deg på Plant Power Challenge og gjør noe bra for dyrene, miljøet og din egen helse!
Prøv noe nytt
Plant Power Challenge gir deg nye utfordringer og muligheten til å prøve noe nytt. For eksempel:
Taco og pizza
Lag taco og pizza med fantastiske kjøttalternativer
Spis ute
Finn fram til digge retter på restaurant
Nye oppskrifter
Få oppskrifter på spennende og varierte plantebaserte retter
Plantemelk
Prøv deilig plantebasert melk som f.eks. rismelk eller havremelk
Veganske kaker
Bak en deilig kake – uten egg
Rimelig mat
Lær hvordan du kan spise plantebasert med et stramt budsjett
En voksende trend
Stadig flere mennesker velger å redusere kjøttkonsumet. De velger å utelate gris, kylling, lam og andre dyr fra tallerkenen og erstatte dem med plantebaserte alternativer.
Det er mange årsaker til denne voksende trenden. Et økende antall studier viser de mange fordelene ved et vegetarisk eller vegansk kosthold. Flere og flere idrettsutøvere går over til «plantekraft», det vil si planteprotein i stedet for animalske produkter for å få økt ytelse.
Bevisstheten om dyrs lidelser i industrielt dyrehold og på slakterier har økt. Det at stadig flere velger et hovedsakelig plantebasert kosthold gir dessuten mange fordeler for miljøet.
Plantebasert mat
For miljø, dyr og folkehelse
SMAK
Med det store utvalget av råvarer og et raskt økende antall plantebaserte produkter i butikkene har det aldri vært så enkelt som nå å lage fristende retter for enhver smak.
FOLKEHELSE
Det er bred enighet om at et mer plantebasert kosthold har en rekke helsefordeler sammenlignet med et kosthold hvor animalske produkter er i sentrum.
MILJØ
Et mer plantebasert kosthold kan ha en rekke positive effekter på miljøet, inkludert bevaring av biologisk mangfold, mer bærekraftig bruk av ressurser og bekjempelse av klimaendringer.
DYREVELFERD
Siden 50-tallet har nordmenns kjøttkonsum mer enn doblet seg. Ved å snu kostholdet tilbake i en mer plantebasert retning kan kjøttproduksjonen bli langt mindre intensiv for dyrene.