Grønn Skolemat

Forestill deg at skoler over hele landet kunne forbedre elevenes helse, redde verden og spare penger – på samme tid. Med kampanjen Grønn Skolemat tar vi sikte på å gjøre nettopp det.

I samarbeid med skolekantiner jobber vi for å gjøre menyen sunnere og mer bærekraftig, uten at det verken er vanskelig eller tidkrevende å gjennomføre. Ved å øke andelen plantebasert protein i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger bidrar vi til å redusere fedme blant elevene, og promoterer sunn mat som på sikt forebygger blant annet hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes. Et kosthold basert på mer plantebasert mat er dessuten mer bærekraftig for miljøet, fordi det krever færre ressurser og er forbundet med langt færre skader på miljøet.

Skoler kan spille en viktig rolle i å etablere god matvaner tidlig i livet. I samarbeid med HePla (Helsepersonell for plantebasert kosthold) bidrar Grønn Framtid med gratis informasjon, inspirasjon og praktisk hjelp for å gjøre det lettest mulig for skoler å ta grønne valg.

Vil du vite mer, eller ønsker du besøk av oss på din skole? Ta kontakt med oss: skolemat (at) gronn-framtid.no

Jente som ler