Grønn Meny
Forestill deg at kantiner i norske bedrifter, skoler, universiteter og andre institusjoner kan bidra til bedre folkehelse, redusere klimagassutslipp og samtidig spare penger. Kampanjen Grønn Meny gir kantiner nettopp denne muligheten!
Kampanjen har som mål å gjøre det enkelt for alle kantiner å tilby mer plantebasert mat som faller i smak hos alle gjestene, uavhengig av kostholdet til den enkelte.

Jobber du i en kantine?
Besøk vår nettside for kantiner.




Hva Grønn Framtid bidrar med
Grønn Framtid har et tverrfaglig team med kompetanse innen blant annet ernæring, kokk- og matfag, kommunikasjon og markedsføring. I samarbeid med Lege- og ernæringsforeningen Mat for helsen bidrar Grønn Framtid med gratis informasjon, inspirasjon og praktisk hjelp, slik at det blir enkelt for kantiner å ta sunne og klimavennlige valg som støtter en mer bærekraftig fremtid.
Grønn Meny er en utvidelse av prosjektet Grønn Skolemat og inkluderer nå også samarbeid med kantiner på universiteter og i bedrifter.
Gjør kantinen grønnere – med enkle grep

Be om din gratis Grønn Meny-håndbok
Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å introdusere mer plantebasert mat i kantiner.
Den går inn på viktige temaer som markedsføring, nudging, og plantebaserte matlagingstips. Håndboken kan lastes ned gratis av alle som er interessert i plantebasert mat. Institusjoner og bedrifter har også mulighet til å bestille en fysisk utgave.

Nyhetsbrev for kantiner
Motta tips og veiledning til hvordan du kan introdusere mer plantebasert mat i din kantine gjennom vårt nyhetsbrev!
Prøv nye oppskrifter, få med deg de siste trendene og lær deg plantebaserte salgstriks. Vi sender ut nyhetsbrevet omtrent annen hver måned på e-post.
Grønn Framtids tilbud til samarbeidskantiner
Workshop
Gratis workshop med plantebasert matlagingskurs for kantineansatte
Menyplanlegging
Gratis hjelp med menyplanlegging tilpasset hver enkelt kantine, i samarbeid med både kokk og ernæringsfysiolog eller annen fagperson innen ernæring.
Helsedirektoratets retningslinje
Gratis veiledning i hvordan du kan følge rådene om plantebasert mat i Helsedirektoratets retningslinjer i praksis.
Veiledning
Gratis veiledning i bl.a. merking av retter, utvalg hos leverandører, kommunikasjon, nudging og markedsføring.
Håndbok
Gratis håndbok med oppskrifter og praktisk informasjon om plantebasert mat i kantiner.

Sertifisering med Grønn Stjerne
Kantiner som oppfyller kriteriene, kan sertifiseres med miljømerket Grønn Stjerne. Sertifiseringen viser kantinens engasjement for klima, bærekraftig mat og folkehelse.


Benytt din unike mulighet som kantine

Kantiner er i en unik posisjon til å skape store endringer for miljøet og klimaet. Ta kontakt for en uforpliktende prat eller for å høre mer om hva vi tilbyr!
Gjør verden grønnere
Plantebaserte retter kan ha en rekke positive effekter på miljøet, inkludert bevaring av biologisk mangfold, redusert vannforbruk, mindre avskoging, lavere klimagassutslipp og mer bærekraftig bruk av naturressurser.
Reduser klimaavtrykket
Hvis produksjonen av animalske matvarer var et land, ville det være den tredje største kilden til klimagassutslipp i verden, rett etter USA og Kina, og overstige utslippene fra mange industriland.
Smak og popularitet
Med et stort utvalg av råvarer og plantebaserte produkter er det enklere enn noensinne å lage fristende retter. Våre verktøy hjelper deg å gjøre rettene ekstra gode og populære blant gjestene med noen enkle grep.
Bidra til folkehelsen
Det er bred enighet om at et mer plantebasert kosthold har en rekke helsefordeler sammenlignet med et kosthold der animalske produkter er i sentrum.
Støttespillere
Prosjektet har mottatt støtte fra Helsedirektoratet, Tromsø kommune, Oslo kommune, ProVeg International og Gullroten Food Awards.



Grønn Meny i din kantine
Grønn Framtid støtter kantiner som vil bidra til en grønnere hverdag med en mer bærekraftig meny. Er Grønn Meny noe for din kantine? Vi tar gjerne en prat!
TA KONTAKT!
Grønn Meny er et initiativ fra Grønn Framtid i samarbeid med Lege- og ernæringsforeningen Mat for helsen.