Grønn Meny
Forestill deg at norske skoler, universiteter og restauranter får muligheten til å styrke folkehelsen, redusere klimagassutslippene sine og spare penger. Kampanjen Grønn Meny gir kantiner over hele landet denne muligheten! Grønn Meny har som formål å gjøre det enkelt for alle kantiner å tilby mer plantebasert mat som faller i smak hos alle, uavhengig av kostholdet til den enkelte.
Fordeler med mer plantebasert mat
Skolekantiner kan spille en viktig rolle i å etablere gode matvaner tidlig i livet, mens bedriftskantiner bidrar til at de ansatte får tilgang til næringsrik mat på jobben og kan inspirere til gode matvalg også hjemme. I samarbeid med kantiner jobber vi derfor for å gjøre menyen sunnere og mer bærekraftig, uten at det skal være vanskelig eller tidkrevende å gjennomføre.
Å øke andelen plantebasert protein i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger bidrar til å forebygge overvekt, hjerte- og karsykdom og diabetes type 2.
Plantebasert mat er dessuten mer bærekraftig, fordi det krever færre ressurser og er forbundet med langt færre skader på miljøet.
Hva Grønn Framtid bidrar med
Grønn Framtid har et tverrfaglig team med kompetanse innen blant annet ernæring, kokk- og matfag, kommunikasjon og markedsføring. I samarbeid med Lege- og ernæringsforeningen Mat for helsen bidrar Grønn Framtid med gratis informasjon, inspirasjon og praktisk hjelp som gjør det enkelt for kantiner å ta sunne og bærekraftige matvalg.
Grønn Meny er en utvidelse av prosjektet Grønn Skolemat, og inkluderer nå i tillegg samarbeid med bedriftskantiner.
Grønn Framtids tilbud til alle kantiner
Motta tips og veiledning til hvordan du kan introdusere mer plantebasert mat i din kantine gjennom vårt nyhetsbrev for kantiner!
Prøv nye oppskrifter, få med deg de siste trendene og lær deg plantebaserte salgstriks. Vi sender ut nyhetsbrevet omtrent annenhver måned på e-post.
Grønn Framtids tilbud til samarbeidskantiner
Workshop
Gratis workshop med plantebasert matlagingskurs for kantineansatte
Menyplanlegging
Gratis hjelp med menyplanlegging tilpasset skolen/bedriften i samarbeid med bl.a. kokk, ernæringsfysiolog eller annen fagperson innen ernæring
Helsedirektoratets retningslinje
Gratis veiledning i hvordan råd om plantebasert mat i Helsedirektoratets retningslinje kan følges i praksis
Veiledning
Gratis veiledning i bl.a. merking av retter, utvalg hos leverandører, kommunikasjon og markedsføring
Håndbok
Gratis håndbok med oppskrifter og praktisk informasjon om plantebasert mat i kantiner
Be om din gratis Grønn Meny -håndbok!
Grønn Framtids håndbok med oppskrifter og praktisk informasjon rundt plantebasert mat i kantiner kan lastes ned gratis av alle som er interessert i plantebasert mat.
Sertifisering med miljømerket Grønn Stjerne
Kantiner som oppfyller kriteriene for sertifisering tildeles miljømerket Grønn Stjerne. Sertifiseringen er en bekreftelse på deres engasjement for klima og bærekraftig mat, og deres bidrag til sunnere kostvaner hos elevene.
Grønn Meny i din kantine
Grønn Framtid er en erfaren samarbeidspartner for kantiner som ønsker å legge om til en mer bærekraftig meny. Er Grønn Meny noe for din kantine ? Vi kommer gjerne innom dere for en prat!
TA KONTAKT!Støttespillere
Prosjektet har mottatt støtte fra Helsedirektoratet, Tromsø kommune, Oslo kommune, ProVeg International og Gullroten Food Awards.