I Grønn Framtids åpne brev gir 108 forskere og akademikere fra hele Norge en sterk oppfordring til studentsamskipnadene: Øk andelen plantebaserte retter i kantinene til minst 50 %!
Trykk her for å lese det åpne brevet.
Klimahandling nå!
Husdyrsektoren står for like store utslipp som hele India, Japan og Brasil. Med en million daglige måltider i norske kantiner har grønnere kantinemat enormt potensial for klimakutt!
Enklere hverdag
Mer plantebasert mat i kantiner gjør det enkelt å velge miljøvennlig! Ved å gjøre maten lett tilgjengelig, fjerner vi en barriere for bærekraftige valg.
Universiteter må etterleve sin egen forskning
Universitetene og høyskolene produserer mye forskning som viser sammenhengen mellom kosthold, helse og bærekraft. Forskningen er tydelig på at vi må spise mer plantebasert mat for å forbedre folkehelsen og oppnå klimamålene. Likevel gjenspeiles ikke dette i mattilbudet i universitets- og høyskolekantiner. For å få til positive samfunnsendringer er det nødvendig at forskningsresultatene ikke bare finnes på papiret, men også settes ut i praksis.
Ved å servere mer sunn og bærekraftig plantebasert mat kan universitetskantiner vise ansvar og ta et viktig steg mot et rettferdig matsystem som gagner mennesker, dyr og planeten. Bli med å oppfordre studentsamskipnadene om å ta forskningsresultatene på alvor og servere mer plantebasert mat i universitets- og høyskolekantiner ved å fylle ut skjemaet!
Kantinemat - en nøkkel til forandring
Kantinematen påvirker oss alle! 1,1 million måltider blir spist i norske kantiner hver dag. Samtidig står husdyrsektoren for 12 % av globale klimagassutslipp, like mye som hele India, Japan og Brasil – til sammen! Når kantiner tar bærekraftige grep, påvirker de matindustrien og inspirerer folk til å lage plantebasert mat hjemme, noe som skaper en viktig snøballeffekt for et mer bærekraftig matsystem.
Krev bedre tilgang til bærekraftig mat!
Universiteter må etterleve sin egen forskning
Universitetene og høyskolene produserer mye forskning som viser sammenhengen mellom kosthold, helse og bærekraft. Forskningen er tydelig på at vi må spise mer plantebasert mat for å forbedre folkehelsen og oppnå klimamålene. Likevel gjenspeiles ikke dette i mattilbudet i universitets- og høyskolekantiner. For å få til positive samfunnsendringer er det nødvendig at forskningsresultatene ikke bare finnes på papiret, men også settes ut i praksis.
Ved å servere mer sunn og bærekraftig plantebasert mat kan universitetskantiner vise ansvar og ta et viktig steg mot et rettferdig matsystem som gagner mennesker, dyr og planeten. Bli med å oppfordre studentsamskipnadene om å ta forskningsresultatene på alvor og servere mer plantebasert mat i universitets- og høyskolekantiner ved å fylle ut skjemaet!
Kantinemat - en nøkkel til forandring
Kantinematen påvirker oss alle! 1,1 million måltider blir spist i norske kantiner hver dag. Samtidig står husdyrsektoren for 12 % av globale klimagassutslipp, like mye som hele India, Japan og Brasil – til sammen! Når kantiner tar bærekraftige grep, påvirker de matindustrien og inspirerer folk til å lage plantebasert mat hjemme, noe som skaper en viktig snøballeffekt for et mer bærekraftig matsystem.