Tar du utfordringen?
Nye oppskrifter
Få spennende og varierte plantebaserte oppskrifter!
Rimelig mat
Lær å spise plantebasert selv på stramt budsjett!
Veganske kaker
Bak en deilig kake – helt uten egg, men full av smak!
Plantemelk
Prøv deilig plantemelk som mandel- eller havremelk!
Taco og pizza
Lag taco og pizza med fantastiske kjøttalternativer!
Spis ute
Oppdag deilige retter på restauranter!
Spis mer plantebasert i 22 dager!
* Obligatoriske felt
Spis mer plantebasert i tre uker – tar du utfordringen?
Plant Power Challenge gir deg spennende utfordringer og muligheten til å prøve noe nytt.
Få deilige plantebaserte oppskrifter, inspirasjon, smarte handletips og mer – helt gratis og uten forpliktelser! Meld deg på Plant Power Challenge, og lær hvordan du kan lage deilige og næringsrike retter gjennom 14 e-poster fordelt på 22 dager. Samtidig bidrar du til en mer bærekraftig fremtid for dyrene, miljøet og din egen helse!
En voksende trend
Stadig flere mennesker reduserer kjøttforbruket og velger bort dyr som gris, kylling og lam til fordel for plantebaserte alternativer.
Denne trenden har flere drivkrefter. Mange studier fremhever helsefordelene ved et vegetarisk eller vegansk kosthold, og plantebasert ernæring blir stadig mer populær blant idrettsutøvere som ønsker å forbedre prestasjonen gjennom planteprotein.
Samtidig har bevisstheten om dyrevelferd økt. Mange reagerer på forholdene i industrielt dyrehold og slakterier. Å velge et mer plantebasert kosthold ses også som et viktig bidrag til å redusere miljøbelastningen, da produksjonen av plantebasert mat generelt krever mindre ressurser og fører til langt lavere klimagassutslipp.
Plantebasert mat
For miljø, dyr og folkehelse
SMAK
Med det store utvalget av råvarer og et raskt økende antall plantebaserte produkter i butikkene, er det nå enklere enn noen gang å lage fristende retter for enhver smak.
FOLKEHELSE
Det er bred enighet om at et mer plantebasert kosthold har en rekke helsefordeler sammenlignet med et kosthold der animalske produkter er i sentrum.
MILJØ
Et mer plantebasert kosthold kan ha en rekke positive effekter på miljøet, inkludert bevaring av biologisk mangfold, mer bærekraftig ressursbruk og bekjempelse av klimaendringer.
DYREVELFERD
Siden 50-tallet har nordmenns kjøttkonsum mer enn doblet seg. Ved å gå tilbake til et mer plantebasert kosthold kan vi redusere intensiteten i kjøttproduksjonen og dermed gi dyrene bedre forhold.