Universitetskantiner søkes til grønt pilotprosjekt
Grønn Framtid hjelper deg med å implementere mer plantebasert mat!
Er du med på å forme fremtidens grønne matvaner? Miljødirektoratet fastslår at å spise mer plantebasert mat i tråd med de norske kostholdsrådene er blant de aller viktigste klimatiltakene Norge kan gjennomføre. Kantiner serverer mange måltider hver dag og har dermed en fantastisk mulighet til å bidra til en bærekraftig fremtid ved å servere mer plantebasert mat.
Grønn Framtid søker studentsamskipnader og kantiner på universiteter og høyskoler som ønsker å delta i vårt spennende pilotprosjekt! Vi tilbyr gratis konsultasjon og kurs i plantebasert matlaging, og sammen innfører vi mer plantebasert mat i kantinen din. Trykk her for å søke.
Dette er en unik mulighet til å:
- Utvide menyen med smakfulle plantebaserte retter og få praktiske tips til en vellykket implementering
- Tiltrekke seg et større spekter av matelskere og studenter, og øke salget
- Få ny faglig kunnskap, lære noe nytt og spennende
- Være en viktig drivkraft for miljøvennlige matvalg og bidra til en bærekraftig fremtid
Hva Grønn Framtid tilbyr:
- Gratis kurs i plantebasert matlaging og implementering for kantinens ansatte
- Gratis veiledning og støtte i hele implementeringsprosessen samt oppfølging i 6 måneder
- Gratis håndbok for implementering av mer plantebasert mat, inkludert oppskrifter
- Gratis hjelp med menyplanlegging tilpasset kantinen i samarbeid med kokk, ernæringsfysiolog eller annen fagperson innen ernæring
- Sertifisering med miljømerket Grønn Stjerne
Hvem vi ser etter:
- Kantiner og studentsamskipnader som tar studentenes fremtid på alvor og ønsker å ta et aktivt skritt mot en mer bærekraftig matservering
- Kantiner som ønsker å delta på kurs, implementere endringer og sende inn relevante statistiske data
- Nysgjerrige og lærevillige team med engasjement for bærekraft, helse og god mat
- Vi tar imot søknader både fra samskipnader og fra kantiner direkte
Grønn Framtid er en ideell organisasjon som jobber for et mer rettferdig matsystem for mennesker, dyr og planeten gjennom et mål om 50 % reduksjon av animalske produkter innen 2040. Vi har lang erfaring med å samarbeide med skolekantiner, og nå utvider vi prosjektet til universiteter og høyskoler. Deltakelse i prosjektet vårt er gratis, men vi har begrenset kapasitet - derfor ønsker vi å finne de mest engasjerte kantinene. Vi oppfordrer alle interesserte kantiner og studentsamskipnader til å sende inn søknad.
SØKNADSSKJEMAFrist for å søke: 30. juni. Vi starter samarbeidet med de utvalgte kantinene i høstsemesteret.
Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med kampanjemedarbeider Georgina Winkler på mobil 96 75 11 03 eller e-post georgina@gronn-framtid.no.
Vi gleder oss til å få søknaden din!