Kjøttforbruket i Norge på sitt laveste siden 1992
Kjøttforbruket i Norge har falt til sitt laveste nivå på over 30 år.
21. november 2024
Ifølge en fersk undersøkelse fra Nibio spiste nordmenn i snitt 37,6 kilo rødt kjøtt i 2023.
Dette er det laveste forbruket som har blitt registrert siden 1992.
Rapporten, «Kjøttets tilstand», er en undersøkelse publisert av bransjeorganisasjonen Animalia.
Du kan forandre verden!
Som støttemedlem kan du bekjempe klimaendringer og hjelpe dyr som lider.
Mange årsaker
Det er flere årsaker til at kjøttforbruket går ned. Mange har blitt mer bevisste på hvordan kjøttproduksjon påvirker klimaet, og det er økt oppmerksomhet rundt dyrevelferd og forholdene i industrielt dyrehold.
Helsemyndighetenes råd om å spise hovedsakelig plantebasert ser også ut til å ha fått fotfeste.
Grønn Framtid jobber hardt for å sikre en fortsatt nedgang i kjøttforbruket gjennom vårt arbeid med blant annet kantiner, forbrukere og politikere.
Vil du være med å sikre en fortsatt nedgang i kjøttforbruket? Her er noen forslag!